• Butasi de vita de vie – de vin – Pinot Noir (negru)

    0 out of 5

    Fiziologie:

    Soi cu vigoare mijlocie. Corzile sunt brune, subtiri, cu internoduri de lungime mijlocie. Frunzele mici sau mijlocii, se coloreaza in rosu inca de la sfarsitul verii. Ciorchinele sunt mici sau mijlocii (120 g), dese, cilindrice. Boabele rotunde, albastru inchise, au coaja subtire si pulpa zemoasa.

    Valoare de cultura:

    Strugurii se coc la sfarsit de septembrie. Rezistenta la ger si la seceta este peste medie. Vinul are culoare frumoasa, gust bun, cu usoara aroma de tanini. Dupa o maturatie de mai multi ani vinul devine mai bun. Este o excelenta baza pentru vinurile spumante.

    8.90 lei
  • Butasi de vita de vie – de vin – Merlot (negru)

    0 out of 5

    Strugurii Merlot fac parte din categoria strugurilor de vin rosu.
    Este soi vechi francez din regiunea viticola Gironde-Bordeaux, podgoria Medoc, unde se cultiva alaturi de Cabernet Sauvignon si Malbec si se obtin renumitele vinuri din aceasta zona.
    Are vigoare mare de crestere si dezvolta un frunzis bogat.
    Prezinta fertilitate buna 70-75% lastari fertili si productivitate mai mare decat Cabernet deoarece strugurii sunt mai mari.
    Acest soi are perioada mijlocie de vegetatie (170-180 zile).
    Dezmugureste tarziu, catre finele lunii aprilie, parga strugurilor incepe devreme, in primele zile ale lunii august, iar maturarea deplina se realizeaza la circa 3-4 saptamani dupa soiul Chasselas Dore (epoca a IV-V-a).
    Rezistente biologice : soi cu rezstenta slaba la ger (-16, -18C) si la seceta, sensibil la mana, mijlociu rezistent la fainare si putregai, sensibil la molii si acarieni.

    8.90 lei
  • Butasi de vita de vie – de vin – Ottonel (alb)

    0 out of 5

    Muscat Ottonel face parte din categoria strugurilor de vin alb. Soi cu perioada mijlocie de vegetatie (165-175 zile) si cerinte termice reduse. Vigoarea de crestere este mijlocie, iar fertilitatea foarte ridicata, peste 85% lastari fertili, frecvent cu 2 etaje de inflorescente. Matureaza foarte bine lemnul lastarilor, diferentiaza mugurii de rod de la baza coardei.

    Strugurii sunt mici spre mijlocii, cilindrici, uneori aripati, cu boabele asezate des pe ciorchine incat se deformeaza. Bobul mijlociu, sferic, cu pielita groasa, de culoare verde-galbui, acoperita cu pruina densa, ceea ce ii da un aspect albicios; pulpa semizemoasa, cu aroma de muscat.
    Acest soi a fost obtinut in Franta, in anul 1852, dintr-un amestec de seminte provenite din fecundari libere. Dupa ultimele cercetari se pare ca este rezultatul hibridarii dintre soiurile Muscat de Saumur x Chasselas Dore.
    Dezmugureste in a doua parte a lunii aprilie, parga strugurilor are loc devreme la inceputul lunii august, iar maturarea se realizeaza la 1-2 saptamani de la soiul Chasselas Dore (epoca a IV-a). Toamna frunzele se ingalbenesc devreme, ceea ce indica precocitatea soiului.

    Rezistente biologice : soi cu toleranta buna la ger (-20, -22C), mai putin rezistent la seceta, sensibil la mana si fainare, mijlociu rezistent la putregaiul cenusiu, sensibil la atacul moliilor strugurilor, mai ales in sudul tarii si in arealele mai secetoase. In ultimii ani, soiul Muscat Ottonel s-a dovedit a fi sensibil la putregaiul acid al inflorescentelor, manifestat prin brunificarea unor parti a inflorescentelor dupa legarea boabelor, boala

    Se cultiva cu rezultate bune pe terenurile in panta, cu expozitii insorite si pe soluri cu fertilitate mijlocie sau scazuta. Cele mai fine vinuri se obtin pe solurile scheletice, calcaroase. Tehnologic, Muscatul Ottonel, in zonele racoroase este de inalta calitate. La maturarea deplina acumuleaza cantitati mari de zaharuri 190-210 g/l, iar prin supramaturare atinge 250-270 g/l si un continut ridicat in substante aromate. In zonele mai calduroase, soiul are un neajuns major, lisa de aciditate 3,3-3,8 g/l H2SO4 si un continut ridicat in enzime oxidazice, ceea ce face ca vinurile obtinute sa fie usor predispuse la casare (brunificare). Productiile de struguri sunt variabile, in functie de arealul de cultura, de la 7-14 t/ha.

    8.90 lei
  • Butasi de vita de vie – de vin – Turan (roz)

    0 out of 5

    Soiuri perfect adaptate conditiilor din Romania.
    Radacina protejata.
    Provenienta Ungaria.

    8.90 lei
  • Butasi de vita de vie – de vin – Muscat Ottonel (alb)

    0 out of 5

    Fiziologie:

    Este un soi de vigoare mica, cu corzi divergente, subtiri si internoduri scurte, de culoare brun-inchise. Frunzele sunt mici, la inceput verzi-galbui, apoi verzi-inchise. Strugurii sunt mici (90-100 g), de forma cilindrica. Boabele sunt de marime mica sau mijlocii, rotunde, alb-galbui, pe partea insorita capata o nuanta aramie, crocante, zemoase, cu coaja groasa.

    Valoare de cultura:

    Are perioada de vegetatie scurta, se matureaza devreme in prima jumatate a lunii septembrie. Productivitatea este medie. Vinul are buchet si gust exceptional.

    8.90 lei
  • Butasi de vita de vie – de vin – Cabernet Sauvignon (negru)

    0 out of 5

    Fiziologie:

    Soi cu vigoare mijlocie. Frunzele au marime mijlocie, sunt verzi inchise. Ciorchinele sunt mici (90 g). Boabele au culoarea albastru inchisa, sunt mici, rotunde, cu multa pruina. Coaja este groasa, tare.

    Valoare de cultura:

    Strugurii se coc tarziu, la inceput de octombrie. Nu este sensibil la seceta, rezista bine la inghet. Vinul are culoare frumoasa, este parfumat.

    8.90 lei

173 customers got amazing discounts by checking this.